Burkhard och Krestesen @ Kafé station

Vad? Miniföreläsning med Sara Burkhard och Moa Krestesen.
Var? Kafé station i Umeå.
När? Tisdagen den 28 februari 2012

Föreläsningslokalen på Kafé station i Umeå är som gjord för modedesignern Sara Burkhard och konstnären Moa Krestesen. På scenen står en soffa och ett ljus – resten av utrymmet är deras. Vi som har samlats här sitter vid långbord och är alla nyfikna på att höra Sara och Moas berättelser.

Sara är först ut. Hon ska på tjugo minuter berätta sin historia och hon gör det så väl. Hon inleder som sig bör med att berätta vad hon ska berätta, sen berättar hon det. Hon börjar i början i Schweiz och slutar i framtiden. Där emellan får vi inte bara se hennes klädkollektioner utan även hennes mål och vision. Hon både visar och pratar om mötet mellan det strikt tyska och det svalt svenska som syns i hennes verk och det märks att hon har hittat rätt så väl i livet som i sitt företagande. När vi applåderar vet vi lite mer om Sara som vi är så stolta över.

Sedan är det Moas tur. Hon inleder med slutscenen i Dirty Dancing och avslutar med inledningen till radikalfeminismen i form av hennes filmporträtt av Kate Millett. Där emellan får vi följa Moa från tanke till verklighet tillbaka till tanke och hela vägen bort till dröm. Hon är inspirerande i sitt skarpa lugn och ger oss en känsla av att vi tillsammans har ett ansvar för offentligheten och varandra. Moa har flyttat ut från Krenova men när vi applåderar så gör vi det åt en familjemedlem som alltid är välkommen och uppskattad.

Kaffet var svart och morotskakan tog slut. Ljudet fungerade och föreläsarna levererade. Det är sannerligen en ynnest att leva i Krenovavärlden ibland. Kom hit och prova på du med vetja!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: